Paardenweegschaal en Stokmaat laser

Het gewicht van je paard is een belangrijk gegeven. Het lichaamsgewicht bepaald namelijk hoeveel je je paard moet voeren. Als je paard niet het juiste rantsoen binnen krijgt kan hij ook niet op de juiste manier zijn lichaam gebruiken om te ‘werken’. Wat voor werk dit dan ook mag zijn, onder het zadel, grondwerk, voor de kar, je paard heet energie nodig uit voedsel. Maar hoeveel voer heeft je paard nodig om een gezond gewicht te verkrijgen of behouden? En hoe zit het precies met medicatie of ontwormen?

Dit is allemaal af te lijden van het gewicht dat je paard op dit moment heeft. De enige manier om precieze lichaamsgewicht te weten te komen is wegen op een paardenweegschaal.

Ik kom met de weegschaal naar jouw paard toe.

Redenen om te wegen:

  • Juist rantsoen bepalen
  • Controleren, blijft het gewicht stabiel
  • Transport, trailer+paard kan mijn auto dit gewicht trekken
  • Ontworming en medicatie nauwkeurig kunnen doseren

Neem contact met op en we maken een afspraak bij jouw op stal.

Stokmaat meten met een laser

Stokmaat meten doe ik met een laser. Het grote voordeel hiervan is dit snel, gemakkelijk, veilig en zonder angst gedaan kan worden.

Veel paarden vinden de ‘meetlat’ waarmee de stokmaat traditioneel gemeten wordt eng. Deze kan ook voor verwondingen zorgen mocht het paard een onverwachte beweging maken. Dit is natuurlijk niet wat je wilt!

De laser word vaak niet eens opgemerkt door een paard en mocht het toch wat spannend zijn kan deze gemakkelijk weg genomen worden.