Drama voor pony vlak voor regio kampioenschap

Dit is Pally, een zeer getalenteerde Welsh pony  met een even getalenteerde ruiter.

drama voor pony en regiokampioenschap Zuid-Holland

Benthe is een fanatieke jonge dame die met haar pony van alle markten thuis is. Dressuur rijden ze het meest en hier behalen ze ook zeer goede resultaten. Vlak voor de regiokampioenschappen afgelopen winter werd Pally ziek. Pally staat te hoesten en heeft een opgeblazen, pijnlijke buik. Je kunt duidelijk zien dat ze ongemak ervaart. De dierenarts kan niets vinden en aangezien Pally eet, mest en looplust heeft krijgt ze alleen een kuurtje voor het hoesten en moet er afgewacht worden. De hoest word wel minder maar gaat niet weg, de buik blijft bol en opgeblazen. Normaal gesproken is Pally een nieuwsgierige pony die vrolijk bij je komt kijken als je bij haar stal of paddock bent.  Nu graaft ze diepe kuilen in het zand en gaat in een hoek staan als ze benaderd word. Pally is niet haar vrolijke zelf, Benthe en haar moeder Linda maken zich zorgen. Kan het regiokampioenschap wel doorgaan als Pally zich niet goed voelt?

Tijd om deze pony te helpen

In de weken in aanloop naar de wedstrijd kom ik langs om te zien wat ik voor Pally kan doen. We starten met massage om de spanning in het lichaam van Pally te verlichten. De eerste mesthoop ligt binnen vijf minuten op de vloer, een goed teken. Pally word zichtbaar meer ontspannen door de drukpunten rondom de oren te stimuleren. Samen met Linda hebben we de Belly-Lift uitgevoerd om de druk in de buik op te heffen. Weer krijgen we duidelijke reacties van Pally te zien over waar de pijn zit. Voor 3 weken lang ben ik 3 keer per week langs gekomen om Pally te masseren. Elke keer was er zichtbaar verbetering, Pally begon zich beter te voelen.

Om de massage van binnenuit te kunnen ondersteunen heb ik een rantsoenberekening gemaakt. Hier kwam heel duidelijk naar voren dat Pally vitaminen te kort kwam, zoals vitamine A. Vitamine A is belangrijk voor de slijmvliezen, slijmvliezen in luchtwegen en de darmen.

Precies op deze punten had Pally klachten. Direct werd gestart met geven van Vitamine A en later met nieuw voer, eerst gemengd met het voer wat Pally gewend was. Vervolgens is er helemaal overgestapt op het nieuwe voer.

De regiokampioenschappen werden met zeer succesvol resultaat gereden.  Op 29 Januari word Benthe met Pally regio kampioen van Zuid-Holland. In februari werden ze zelfs 7e van Nederland!

Ik ben trots dat ik deze toppers heb mogen helpen!

×

Hoi! Wil je een afspraak maken of meer info over wat ik voor je kan betekenen? Stuur me een berichtje!

× Hoe kan ik je helpen?