Paardenmassage

Bij paardenmassage is het doel om het paarden helpen ontspannen, spieren los te maken en het paard zich beter in balans te laten voelen. Dit heeft een positieve uitwerking op het paard, zowel lichamelijk als geestelijk. Door paardensportmassage en TTouch kan ik je paard helpen los te laten wat hij zelf vast houd.

Paardenmassage is fijn om de volgende klachten te behandelen:

  • Pijnlijke spieren
  • Rugklachten
  • Ouderdomsklachten
  • Stress en onzekerheid
  • Problemen onder het zadel zoals struikelen, hoofdschudden, aantikken van eigen benen of balken

De paardensportmassage is voornamelijk gericht op spieren die gespannen en/of pijnlijk zijn. Het is doel ontspanning en daardoor verbeterde prestaties onder het zadel, aangespannen en in vrije beweging. Als spieren te gespannen zijn is bewegen vervelend of zelfs pijnlijk. Met de paardenmassage zorg ik dat je paard zich weer fijn voelt in zijn eigen lijf.

Door het inzetten van de TTouch techniek doorbreken we het patroon van spieren strak en gespannen houden. We brengen de aandacht van het paard naar dat deel van het lichaam waar de hij zelf de spieren aangespannen houdt. Zo kan ik met paardenmassage paarden helpen ontspannen.

Hoe kan ik zien dat mijn paard paardenmassage nodig heeft?

Paarden die pijn of stress ervaren laten dit zien door:

  • gevoelig reageren bij poetsen of aanraken
  • staart knijpen
  • tanden knarsen
  • schudden met het hoofd

Paardenmassage voorkomt blessures

Bij een massage controleer ik het hele lichaam van het paard, ik voel de spieren en de aanhechtingen van de spieren die aan de oppervlakte liggen. Dus net onder de huid. Dit zijn de spieren die bewegingen aansturen en deze spieren kunnen last hebben van blokkades of spanningen. De spier voelt van pijnlijk of strak aan. Vaak laat ik de eigenaar van het paard dit voelen. Per paard is de reactie op een gespannen spier anders, het is voor mij ontzettend belangrijk om de reactie van het paard te zien en hierop mijn plan aan te passen. Het is een samenspel van paard, eigenaar en ikzelf.

Bij paardrijden worden paarden vaak voor een bepaald doel gebruikt, zoals bijvoorbeeld recreatie, dressuur, springsport of western. Paarden die hoger in hun sport categorie lopen hebben over het algemeen meer problemen in de beweging naar links of naar rechts. Paarden die recreatief bereden worden hebben meer problemen in de rug en buikspieren. Beide zijn gebaat bij het losmaken van zulke spanningen.

Paardenmassage kan dus een grote bijdrage leveren op rijtechnisch gebied. Maar een onderhoudsmatige massage heeft nog een belangrijk doel, namelijk het voorkomen van blessures. Door regelmatig een massage in te plannen, kun je blessures voor zijn. Bovendien, als een paard los is, kun je veel beter kleine verschillen in de beweging voelen die kunnen wijzen op blessures.

Ttouch voor paarden

Mocht het zo zijn dat een paard de massage al te heftig vind, of erg moet wennen aan de manier van aanraken op een bepaalde plek is TTouch de manier om ontspanning en vertrouwen te creëren. Het paard wordt gestimuleerd zijn lichamelijke en geestelijke balans te (her)vinden. Dit doe ik door middel van een huidverschuivingstechniek die wereld wijd word ingezet om paarden, andere dieren én mensen te helpen, genaamd TTouch.

Met een lichte aanraking van de huid met alleen de vingertoppen of de hele hand word de huid licht verschoven. Wil je meer informatie over TTouch zie de website van TTeam TTouch Nederland.

Body Wraps kunnen gebruikt worden om de paardenmassage te ondersteunen. Ze vergroten het vertrouwen en daardoor is het gemakkelijker om spanning los te laten. 

Dit is ook  fijn te gebruiken tijdens training onder het zadel of bij grondwerk.

Ik laat je zien hoe je deze zelf kunt gebruiken en samen werken we aan de optimale balans voor jou paard.

Wat zijn de tarieven?

De kosten van de massage bedragen €50,-

Mocht er een specifieke klacht zijn is een deel-massage ook mogelijk.

De kosten voor een deel-massage zijn €40,- deze massage doe ik alleen als ik het paard recent behandeld heb.

bovenstaande bedragen zijn exclusief eventuele voorrijkosten. (€0.30 per km vanaf 2355BR – binnen een straal van 10km gratis)

Heb je vragen?

Neem vrijblijvend contact op, ik sta voor jou en je paard(en) klaar.

paardenmassage - paarden helpen ontspannen
×

Hoi! Wil je een afspraak maken of meer info over wat ik voor je kan betekenen? Stuur me een berichtje!

× Hoe kan ik je helpen?