Paardenweegschaal op locatie

De paardenweegschaal komt naar jouw locatie toe.

Het gewicht van je paard is een belangrijk gegeven om je paard gezond te houden. Het lichaamsgewicht bepaald namelijk hoeveel je je paard moet voeren. Als je paard niet de juiste voeding binnen krijgt kan hij ook niet op de juiste manier zijn lichaam gebruiken om te ‘werken’. Wat voor werk dit dan ook mag zijn, onder het zadel, grondwerk, voor de kar, je paard heeft energie nodig uit voedsel. Maar hoeveel voer heeft je paard nodig om een gezond gewicht te verkrijgen of behouden? En hoe zit het precies met medicatie of ontwormen?

Dit is allemaal af te leiden van het gewicht dat je paard op dit moment heeft. De enige manier om precieze lichaamsgewicht te weten te komen is wegen op een paardenweegschaal.

De weegschaal geeft tot op de kilo precies aan hoeveel je paard weegt.

paardenweegschaal zuid-holland
healthy horse affairs

Waarom laat je een paardenweegschaal op locatie komen?

  • Juist samenstelling van het rantsoen bepalen
  • Ontworming en medicatie nauwkeurig kunnen doseren
  • Gezondheid van je paard in de gaten houden, aankomen/afvallen

Na het wegen op de paardenweegschaal wordt het gewicht van je paard genoteerd op een kaartje met de datum. Dit is handig voor bij het paspoort als jullie op pad gaan met de trailer. Op deze manier kan ook bij een eventuele aanhouding aangetoond kunnen worden wat het gewicht van je paard is en daarmee ook wat het gewicht is wat je auto trekt.

Neem contact met op en we maken een afspraak.

Tips om je paard te wegen:

  • zorg dat je zelf rustig en ontspannen bent, dat helpt je paard om ook ontspannen te zijn
  • doe dekens en/of tuig af voordat je paard op de weegschaal gaat, zo krijg je exact gewicht
  • neem iets lekkers mee om je paard mee te belonen

Ik help je om je paard zo ontspannen mogelijk op de weegschaal te krijgen om het gewicht goed te meten. Veiligheid staat altijd voorop!

paardenweegschaal zuid-holland
healthy horse affairs

Stokmaat meten met een laser

Stokmaat meten doe ik met een laser. Het grote voordeel hiervan is dit snel, gemakkelijk, veilig en zonder angst of spanning gedaan kan worden.

Veel paarden vinden de ‘meetlat’ waarmee de stokmaat traditioneel gemeten wordt eng. Dit zorgt ervoor dat het heel lastig is om de juiste stokmaat te meten. De ‘meetlat’ kan ook voor verwondingen zorgen mocht het paard een onverwachte beweging maken. Dit is natuurlijk niet wat je wilt!

De laser word vaak niet eens opgemerkt door een paard en mocht het toch wat spannend zijn kan deze gemakkelijk weg genomen worden. Het is dus heel veilig en gemakkelijk.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor het wegen bedragen €10,- per paard bij een minimaal aantal van 5 paarden. Mochten jullie met minder zijn kun je contact opnemen voor een prijsafspraak. Dit is echter alleen binnen een straal van 15km vanaf 2355BR. Eventueel combineren met een massage en/of tapen kan altijd.

Kosten voor het stokmaat meten bedragen €2,50.

Voorrijkosten bedragen €0.40 per km vanaf 2355BR – binnen een straal van 10km gratis

paardenweegschaal zuid-holland
healthy horse affairs
×

Hoi! Wil je een afspraak maken of meer info over wat ik voor je kan betekenen? Stuur me een berichtje!

× Hoe kan ik je helpen?