Paardenweegschaal op locatie

Ik kom met de paardenweegschaal naar jouw locatie toe en help je met het gewicht te meten van je paard.

Het gewicht van je paard is een belangrijk gegeven om je paard gezond te houden. Het lichaamsgewicht bepaald namelijk hoeveel je je paard moet voeren. Als je paard niet de juiste voeding binnen krijgt kan hij ook niet op de juiste manier zijn lichaam gebruiken om te ‘werken’. Wat voor werk dit dan ook mag zijn, onder het zadel, grondwerk, voor de kar, je paard heeft energie nodig uit voedsel. Maar hoeveel voer heeft je paard nodig om een gezond gewicht te verkrijgen of behouden? En hoe zit het precies met medicatie of ontwormen?

Dit is allemaal af te leiden van het gewicht dat je paard op dit moment heeft. De enige manier om precieze lichaamsgewicht te weten te komen is wegen op een paardenweegschaal.

De weegschaal geeft tot op de kilo precies aan hoeveel je paard weegt.

Waarom laat je een paardenweegschaal op locatie komen?

  • Juist samenstelling van het rantsoen bepalen
  • Ontworming en medicatie nauwkeurig kunnen doseren
  • Gezondheid van je paard in de gaten houden, aankomen/afvallen

Na het wegen op de paardenweegschaal wordt het gewicht van je paard genoteerd met de datum. Dit is handig voor bij het paspoort als jullie op pad gaan met de trailer. Op deze manier kan ook bij een eventuele aanhouding aangetoond kunnen worden wat het gewicht van je paard is en daarmee ook wat het gewicht is wat je auto trekt.

Neem contact met op en we maken een afspraak bij jouw op stal.

Tips om je paard te wegen:

  • zorg dat je zelf rustig en ontspannen bent, dat helpt je paard om ook rustig te zijn
  • doe dekens en/of tuig af voordat je paard op de weegschaal gaat, zo krijg je exact gewicht
  • neem iets lekkers mee om je paard mee te belonen

Ik help je om je paard zo goed en ontspannen mogelijk op de weegschaal te krijgen om het gewicht goed te meten. Veiligheid staat altijd voorop!

paardenweegschaal op locatie
paardenweegschaal zuid-holland
paardenweegschaal op locatie

Stokmaat meten met een laser

Stokmaat meten doe ik met een laser. Het grote voordeel hiervan is dit snel, gemakkelijk, veilig en zonder angst of spanning gedaan kan worden.

Veel paarden vinden de ‘meetlat’ waarmee de stokmaat traditioneel gemeten wordt eng. Dit zorgt ervoor dat het heel lastig is om de juiste stokmaat te meten. De ‘meetlat’ kan ook voor verwondingen zorgen mocht het paard een onverwachte beweging maken. Dit is natuurlijk niet wat je wilt!

De laser word vaak niet eens opgemerkt door een paard en mocht het toch wat spannend zijn kan deze gemakkelijk weg genomen worden. Het is dus heel veilig en gemakkelijk.