Voedingsadvies voor paarden

Voedingsadvies speciaal op maat gemaakt voor jouw paard.

Dit is verstandig om te doen bij:

  • Paarden met te veel of te weinig energie
  • paarden met onder – of overgewicht
  • (terugkerende) gezondheidsklachten

Wat voor voeding heeft mijn paard nodig om gezond te blijven?

Elk paard is verschillend en heeft verschillende behoeftes. Heeft je paard bijvoorbeeld een huidprobleem die steeds terug komt. Of een blessure waardoor je paard langdurig stil komt te staan? Is je paard snel ‘leeg’ tijdens het rijden? Of juist zo veel energie dat je paard zich niet kan concentreren? Allemaal redenen om een goed naar de voeding van je paard te kijken.

Als er grote veranderingen plaats vinden in het leven van je paard, zoals bij drachtige merries, zogende merries of hengsten in het dek seizoen, is de juiste voeding heel belangrijk. Dit geldt ook voor jonge paarden die nog in de groei zijn. Als paarden in deze periode voedingstoffen te kort komen, duurt het vaak lang voordat deze tekorten weer op peil zijn gekomen. Bij deze situaties is een goed voedingsadvies voor paarden belangrijk.

Hoe krijg ik een goed voedingsadvies voor mijn paard?

Je kunt alleen een goed voedingsadvies geven door naar het complete plaatje rondom jouw paard te kijken. Daarom kom ik bij je langs om met je te bespreken wat je paard op dit moment te eten krijgt. Wat voor huisvesting en mogelijkheid om vrij te bewegen een paard krijgt is op elke stal verschillend.

Het ras, de leeftijd en het geslacht van je paard zijn van belang. Hoeveel beweging je paard krijgt en tot slot natuurlijk het gewicht van je paard. Ik kom bij je langs om je paard te wegen met mijn mobiele paardenweegschaal.

Al deze informatie over je paard komt samen in een rantsoenberekening. Hierin reken ik uit wat je paard nodig heeft om gezond te blijven. Daaruit komt een voedingsadvies voor je paard die precies is afgestemd op jouw dier.

voedingsadvies voor paarden

Hebt je vragen over voedingsadvies voor paarden?

Neem vrijblijvend contact op.

Wil je meer weten over gezond gewicht van je paard kijk dan eens naar deze uitleg over body condition score.