Paardenweegschaal

Paardenweegschaal – gewicht van je paard

Het gewicht van je paard is een belangrijk gegeven om je paard gezond te houden. Het lichaamsgewicht bepaald namelijk hoeveel je je paard moet voeren. Als je paard niet de juiste voeding binnen krijgt kan hij ook niet op de juiste manier zijn lichaam gebruiken om te ‘werken’. Wat voor werk dit dan ook mag zijn, onder het zadel, grondwerk, voor de kar, je paard heeft energie nodig uit voedsel. Maar hoeveel voer heeft je paard nodig om een gezond gewicht te verkrijgen of behouden? En hoe zit het precies met medicatie of ontwormen?

Dit is allemaal af te lijden van het gewicht dat je paard op dit moment heeft. De enige manier om precieze lichaamsgewicht te weten te komen is wegen op een paardenweegschaal.

Redenen om je paard te wegen:

  • Juist hoeveelheid voer bepalen
  • Ontworming en medicatie nauwkeurig kunnen doseren
  • Gezondheid van je paard in de gaten houden, aankomen/afvallen

Na het wegen op de paardenweegschaal wordt het gewicht van je paard genoteerd met de datum. Dit is handig voor bij het paspoort als jullie op pad gaan met de trailer. Op deze manier kan ook bij een eventuele aanhouding aangetoond kunnen worden wat het gewicht van je paard is en daarmee ook wat het gewicht is wat je auto trekt.

Neem contact met op en we maken een afspraak bij jouw op stal.

paardenweegschaal - gewicht van je paard
paardenweegschaal zuid-holland
paardenweegschaal op locatie

Stokmaat meten met een laser

Stokmaat meten doe ik met een laser. Het grote voordeel hiervan is dit snel, gemakkelijk, veilig en zonder angst of spanning gedaan kan worden.

Veel paarden vinden de ‘meetlat’ waarmee de stokmaat traditioneel gemeten wordt eng. Dit zorgt ervoor dat het heel lastig is om de juiste stokmaat te meten. De ‘meetlat’ kan ook voor verwondingen zorgen mocht het paard een onverwachte beweging maken. Dit is natuurlijk niet wat je wilt!

De laser word vaak niet eens opgemerkt door een paard en mocht het toch wat spannend zijn kan deze gemakkelijk weg genomen worden. Het is dus heel veilig en gemakkelijk.